Woonder Makelaardij
 
 
Nederlands  

Ruim, monumentaal woonhuis in WyckAlgemene omschrijving

Achter de mooie, statig sympathieke monumentale gevel wordt u werkelijk verrast door de smaakvolle afwerking evenals door de niet verwachte hoeveelheid ruimte die zich ontwaart.

Ook de “creatieve indeling” en de vele vertrekken die worden aangetroffen verassen aangenaam.

Om in willekeurige volgorde maar eens wat kwaliteiten te benoemen; treffen wij 3 badkamers, 5 slaapkamers, een ruime garage, dito dakterras en binnen-cour aan. De stijlvolle, moderne centraal gelegen keuken is ondanks zijn leeftijd nog zeer de moeite waard en de zowel aan de voorzijde gelegen woonkamer evenals de aan de achterzijde gelegen “Multi-kamer” hebben een gezellig huiselijk contact met dit “middelpunt” dat door de ruime lichtstraat in het plafond lekker licht is.

Een echt heerlijk “leefhuis”, met monumentale charme, veel ruimte (ca. 250m2) en een volwaardig en uitgebreid programma. Zeer geschikt voor een groot gezin, maar ook voor woon-/werk-/hobby-combinatie. Wij staan met enthousiasme klaar om jullie dit prachtige pand te laten zien en beleven!

 

 

Indeling

De bouwstructuur van dit pand kent een voor- en een achterhuis. Hierachter ligt de cour en daarachter de ruime recent nieuw gebouwde garage. Er bestaan dus feitelijk 3 achterelkaar gelegen bouwvolumes. Het voor- en achterhuis zijn op de begane grond verbonden door het eerder omschreven keukengebied. De monumentale gevels voorzien van prachtige hardstenen raamomlijstingen, deels sfeervolle “speklagen” zijn recent gerenoveerd. Bij binnenkomst vallen meteen de hardhouten parketvloeren op die van de voorgevel doorlopen tot aan de achterzijde van het object.

 

 

Ligging

De indrukwekkende, hoog monumentale, rustige Hoogbrugstraat is gelegen in het populaire stadsdeel Wyck, al vele malen geroemd om zijn specifieke kwaliteiten, ook door ons.

De vele speciaalzaken, modehuizen van hoog niveau, de vele (top-)restaurants en cafés, de door onze landsarchitect ontworpen stadsbibliotheek in het “Centre Ceramique”  waar vele exposities en klassieke muziekconcerten enzovoort plaatsvinden, gelegen tussen Maas en centraal station, verklaren deze inmiddels immense geliefdheid van Wijck. Openbaar vervoer evenals de belangrijke uitvalswegen in alle windrichtingen zijn perfect bereikbaar. De bioscoop en vele andere voorzieningen die je van een bruisende stad mag verwachten zijn alle natuurlijk ruimschoots voorzien veelal in de directe nabijheid.

 

 

Materialen en onderhoudsstaat

In het recente verleden zijn diverse renovaties en verbouwingen uitgevoerd in en aan dit prachtige monumentale pand. De algemene onderhoudsstaat kan dan ook volmondig zeer goed worden genoemd. Strakke architectuur op detailniveau in aangenaam evenwicht met monumentale elementen benadrukken subtiel de kwaliteit van dit prachtige monumentale “herenhuis”. Naar onze mening zijn er steeds tijdens de voornoemde renovaties goede smaakvolle keuzes gemaakt betreffende de gebruikte materialen.

 

 
Plaats - Maastricht
Straat - Hoogbrugstraat
Postcode -
Vraagprijs - € Kosten koper
Woonoppervlak - 250 m2
Beschikbaar - In overleg

 
Woonder. Rationeel makelen...
Funda Mooi limburg Jaap Zoek alle huizen Woonplein Limburg Huislijn Kapaza Pararius Zuka