Woonder Makelaardij
 
 
Nederlands  

Monumentaal dubbel herenhuis in Wyck

 

 

Algemene omschrijving

Achter het sympathiek, monumentale geveltje dat zijn oude, oorspronkelijke gecombineerde functie verraad, is een van de leukste panden die Wijck rijk is “verstopt”.

Achter dit mooie, stijl-typische geveltje gaat verdeeld over 2 monumentale panden een verrassende hoeveelheid ruimte schuil. (ca. 270m2)

 

Een vanaf de openbare weg bereikbare garage aan de achterzijde, een cour, een ruim terras met indrukwekkende monumentale entourage en een zonnedek bovenop voornoemde garage geven dit binnenstedelijke pareltje een volwaardig programma..

 

Ten gevolge van het dubbele bouwvolume en de voormalige winkelfunctie biedt de woning diverse functie mogelijkheden, zoals wonen met kantoor of winkel aan huis.

Ook dubbele bewoning is eenvoudig realiseerbaar.

 

In verschillende recente renovatie-rondes zijn veel kwaliteiten toegevoegd en bestaande opgewaardeerd.
Zo zijn er prachtige blauwstenen elementen, een verlichte oude waterput, een prachtige verder te verfraaien gewelvenkelder, meerdere oude functionerende haarden, prachtige gewelfde plafonds, authentieke 18de eeuwse gevels met mergelstroken (“speklagen”) enzovoort.

 

Het heden ten dage zo gewilde contrast tussen monumentaal en modern komt veel voor en vormt een aangename verrijking van de algemene entourage van de woning.
Wellicht is het deze kwaliteit die het zo "prettig laat voelen" om in dit pand te vertoeven.

 

De indeling, de ruimtes verdeeld over 2 panden, de dubbele faciliteiten maken dat de gebruiksmogelijkheden zeer divers zijn. 

Een kantoor functie in de bijna 50m2 metende begane grond van het voorhuis, een galerie, een medisch beroep, we kunnen ons in deze van alles voorstellen.
Ook een lekkere ruime woonkamer met bibliotheek of als  eet-/doe-kamer, deze ruimte nodigt bijna uit om te fantaseren over de toe te bedelen functie.

 

De strakke epoxy-/cementvloer voelt zonder prominent te zijn in combinatie met de monumentaal gewelfde plafond rustig en gepast.

 

 

Op de eerste verdieping in het voorhuis is er een heerlijke woon- en TV kamer beschikbaar met een fijne oude open-haard.

Verder zijn er aan de achterzijde van deze ruimte alle aansluitingen aanwezig om een 2de keuken te realiseren, die er ook ooit

geweest is.

Vanuit deze woonkamer kan er via de subtiel indrukwekkende eiken trap de hogere etages worden bereikt.

 

De kappen van beide woningen zijn buitengewoon…. volledig nieuw beschoten met massief eiken delen, hetgeen je niet heel vaak tegenkomt. Uitzonderlijke kwaliteit !

 

We zullen niet alle ruimtes beschrijven om nog wat verassing over te laten…..

 

 

Locatie

 

Dit verliefd makende monumentale pand is gelegen aan een relatief rustige straat in het zeer populaire binnenstad deel Wijck.

 

De gehele straat is hoog-monumentaal en herbergt vele tientallen monumentale gevels die de straat een unieke kwalitatieve uitstraling en entourage verschaft.

Parkeren kan voor de deur onder de prachtige bomenrij. 
 

De bereikbaarheid van de Hoogbrugstraat is optimaal te noemen, doordat alle uitvalswegen binnen enkele minuten probleemloos bereikbaar zijn.

Het Centraal Station ligt om de hoek op enkele wandelminuutjes, net als de stads- en streek-bushalte die aan de sjieke Wilhelminasingel is gelegen.

 

Het stadsdeel Wijck is met name zo mateloos geliefd omdat het rijk is aan gerenommeerde restaurants en eetcafés, vele exclusieve winkels en speciaalzaken, talloze sympathieke kroegen en niet op zijn minst het uniek Centre Ceramique, dat plaats biedt aan de stadsbibliotheek.

Daarnaast zijn er in dit Centre Ceramique vele exposities en muziekuitvoeringen te bewonderen.

 

Aan het einde van de straat is de Maas gelegen waar de parken, wandel- en fietspaden heerlijke rust en ontspanning bieden, 

waardoor je bijna vergeet dat je hartje binnenstad woont.

Genieten van vele geneugten in de directe omgeving aldus...

 

 

 

Indeling


Voorhuis:

Direct achter de voordeur betreedt je de ruime voormalige winkelruimte die bijna 50m2 meet en onder de achter in de ruimte gelegen trap nog een toilet verbergt.

De doorgang naar de in het achterhuis gelegen keuken is voorzien van een prachtige blauwstenen vloer die eeuwen bouwhistorie kan vertellen…

 

Op de eerste etage is een (2de) woonkamer heerlijk gedrapeerd rondom een van de 2 echt erg leuke authentieke haardjes die deze ruimte rijk is, wat mij betreft typerend waarom dit pand zo zeer “charmant-rijk-smaakvol” aanvoelt……. kwaliteit zonder decadentie….

 

Op de 2deetage zijn er naast een separaat toilet en een badkamer met ligbad, douche en vaste wastafel 2 slaapkamers gevestigd.
De kamer aan de voorzijde heeft in de kamer een trap die naar de 3de verdieping leidt waar ook een slaapvertrek onder de indrukwekkende eiken kap in gebruik is. 

 

Achterhuis:

 

De atelier Jungblut keuken voelt ondanks al wat sleet fantastisch en kruist aangenaam het gevoel van een boerenkeuken met een die past bij de sympathieke goede smaak die dit stoere pand toch ook zeker kenmerkt.

Naast deze ruime keuken die uitnodigt om samen te koken, te eten, te genieten van gezelschap en goede wijn is er een doorgang van het “kleine courtje” tussen de 2 panden naar de heerlijk ruime cour aan de achterzijde van het achterhuis.

 

De enorme tafel op dit heerlijke terras blijft waarschijnlijk achter, hetgeen wenselijk genoemd mag worden…. Gewoon omdat deze perfect past, qua stijl en formaat...

 

Op de eerste etage is er een 2de badkamer  gelegen, wederom met douche, ligbad en vaste wastafel .
Op de overloop is het 3de toilet gevestigd.
Aan de achterzijde op deze 1ste etage is de grote slaapkamer gevestigd die, naast dat hij zeer ruim is met zijn bijna 28m2, een prachtige houten vloer en een sfeervol gewelfd plafond kent.
De indrukwekkende entourage in deze grote slaapkamer wordt verder versterkt door de prachtige, middeleeuws geprofileerde raampartij die van een kwaliteit is die je zelfs in het hoog-monumentale Maastricht niet vaak tegenkomt in deze typologie.

Op de 2deetage zijn er 2 prima slaapkamers gevestigd waarvan de achterste op dit moment is ingericht als waskamer…

Op de 3deverdieping is er een zolder gevestigd die bereikbaar is met een vlizo trap.

Ook op deze relatief kleine zolder is de eerder omschreven prachtige eiken beschieting zichtbaar, u merkt, ik ben hiervan onder de indruk…

 

De onder het voorhuis gelegen authentiek gewelvenkelder roept zachtjes om aandacht, hij wil dolgraag worden afgemaakt.
Zijn overduidelijke kwaliteit heeft een laatste zetje nodig om gebruik toe te staan.

De unieke put is al gerestaureerd en de smaakvolle afsluiting met glazen luiken verraadt al een beetje de onderliggende pracht…

 

Heel erg graag delen wij ons oprecht enthousiasme over dit pracht object tijdens een onthullende bezichtiging…

 

 




Plaats - Maastricht
Straat - Hoogbrugstraat 14
Postcode - 6221 CR
Vraagprijs - € 859.000 Kosten koper
Bouwjaar - circa 1760
Woonoppervlak - 270 m2
Perceel oppervlak - 190 m2
Beschikbaar - In overleg

 
Woonder. Rationeel makelen...
Funda Mooi limburg Jaap Zoek alle huizen Woonplein Limburg Huislijn Kapaza Pararius Zuka